Kuchyňský nůž Gyuto Damascus od Hanuljak knives

Kód: TT0390
New Item
12 750 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Univerzální kuchyňský nůž Gyuto, s čepelí z damaškové oceli a ebenovou rukojetí. 




Detailní informace

Hanuljak

Detailní popis produktu

Kuchyňský nůž Gyuto od českých nožířů Hanuljak knives má čepel z uhlíkové oceli a ebenovou rukojeť. Čepel je vytvořena kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu. Jedná se o ruční práci a tak je každá čepel jedinečná.
Nůž Gyuto je japonskou obdobou evropského Chef knife. Je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Díky zužujícímu se hřbetu má čepel užší špičku a je tak ideální pro krájení, řezání a plátkování masa, ryb a zeleniny.

Detail

Výroba: Česko, Praha
Značka: Hanuljak knives
Model: Gyuto
Délka celkem: 340 mm
Délka čepele: 205 mm
Povrchová úprava čepele: San Mai damašek, 74 vrstev
Typ čepele: oboustranně broušená 

Hanuljak knives

Za značkou Hanuljak knives stojí bratři Kamil a Michal Hanuljakovi, kteří ve své kovárně v pražském Hloubětíně ručně vyrábějí originální kuchyňské nože. Inspirují se starými japonskými nožíři a jejich výrobními postupy, které kombinují s vlastními. Jejich nože mají osobitý vzhled a užitné vlastnosti, díky nimž jsou oblíbené jak u profesionálních kuchařů, tak u milovníků vaření.

Materiál

Na čepel je použitý niklový damašek s jádrem z oceli 1.2419 (uhlíková ocel).
Rukojeť je vyrobena z makassarského ebenu. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Kuchyňský nůž Gyuto Damascus od Hanuljak knives

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Kuchyňský nůž Gyuto Damascus od Hanuljak knives

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Kuchyňský nůž Gyuto Damascus od Hanuljak knives

Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace

Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

TT_HANULJAK_BRAND_SLIM_NEW

Za značkou Hanuljak knives stojí bratři Kamil a Michal Hanuljakovi, kteří ve své kovárně v pražském Hloubětíně ručně vyrábějí originální kuchyňské nože. Inspirují se starými japonskými nožíři a jejich výrobními postupy, které kombinují s vlastními. Jako jedni z mála v České republice vyrábějí své nože od začátku do konce sami, bez pomoci nakoupených prefabrikátů. Ctí základní materiály, proto na začátku všeho jsou vždy vysokouhlíkové oceli a oceli s dalšími zušlechťujícími legurami, které dále sami zpracovávájí. Tak u nich vzniká mimo jiné i jejich vlastní damašková ocel.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz