Japonský kuchyňský nůž Kiritsuke Gyuto od Misuzu
Kód: TT0151Související produkty
Detailní popis produktu
Zpracování oceli a finální dokončování materiálu probíhá podle tradičních místních technik. Tyto nože jsou ručně vyráběný v malých kovářských dílnách v omezených sériích. Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi.
Gyuto je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a bylinek. Gyuto je pravděpodobně nejrozšířenějším nožem mezi kuchaři. Je delší než jiné víceúčelové nože, například Bunka nebo Santoku. To mu dodává další rozměr univerzálnosti, protože je velmi praktický i pro krájení pečeně, grilovaného masa a syrových ryb na sashimi. Protože je delší a těžší, vyžaduje k efektivnímu používání o něco více dovedností. Při správném zacházení však jeho delší profil umožňuje snadno krájet silné potraviny i jedním řezem. Ve verzi Kiritsuke-Gyuto má čepel zkošenou se špičatým hrotem, takže je o něco přesnější než typický Gyuto.
Detail
Výroba: Japonsko, Miki
Značka:Misuzu Hamono
Model: Kiritsuke Gyuto
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 180 mm
Povrchová úprava čepele: Migaki (leštěná)
Typ čepele: oboustranně broušená
MISUZU HAMONO
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.
Materiál
Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. VG10 je japonská nerezová ocel, považována za jednu z nejlepších nerezových ocelí pro výrobu nožů. Díky svému chemickému složení spojuje VG-10 výhody uhlíkové a nerezové oceli, protože může být velmi ostrá, má skvělou retenci ostří, relativně snadno se brousí a má vynikající odolnost proti korozi.
Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.
Poznámka: Dodáváno v originálním zdobeném balení.
Údržba
Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace
Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..Product reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.