Japonský kuchyňský nůž Santoku NDW Kikumori

Kód: TT0403
New Item
3 590 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí. 

Detailní informace

JAPAN20

Detailní popis produktu

Japonský nůž Santoku NDW od Sakai Kikumori je kvalitní kuchyňský nástroj, který je ručně kovaný ve městě Sakai, v Japonsku. Kikumori nože mají úžasnou ostrost, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení.

Model NDW má čepel z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, která poskytuje odolnost a ochranu, aniž by byla narušena ostrá hrana nože. Čepel je dále povrchově upravená technikou Tsuchime - tedy ručně tepána do specifického vzoru. 

Santoku je univerzální japonský nůž s rovnou čepelí a zaoblenou špičkou. Santoku znamená "tři kvality" - což odkazuje na maso, ryby a zeleninu, a nebo na řezání, drcení a nabírání. To jej činí všestranným a nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. Je obvykle kratší než gyuto, a proto se lépe ovládá a je vhodný i pro začátečníky. 

Detail

Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Santoku NDW
Délka celkem:  315 mm
Délka čepele: 165 mm
Povrchová úprava čepele: Tsuchime
Typ čepele: oboustranně broušená 

 

Sakai Kikumori 

Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem. 

Materiál

Čepel je z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, vytvořená technikou San-mai. V nerezovém provedení nabízí tato technika praktickou výhodu vynikajícího ostří japonské nožířské oceli s vnějším povrchem odolným proti korozi. Shirogami White Steel je uhlíková ocel s pouze velmi malým množstvím nečistot. Kováním lze dosáhnout výjimečně ostré čepele, která se také dobře brousí. 

Čepel má povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. Povrch čepele je nakonec ručně leštěný.

Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva s černou úpravou. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.

Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.

Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá.

Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.



Japonský kuchyňský nůž Santoku NDW Kikumori

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Japonský kuchyňský nůž Santoku NDW Kikumori

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Japonský kuchyňský nůž Santoku NDW Kikumori

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Japonský kuchyňský nůž Santoku NDW Kikumori

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Japonský kuchyňský nůž Santoku NDW Kikumori

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Japonský kuchyňský nůž Santoku NDW Kikumori

Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace

Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz