Japonský nůž Santoku 817T od Glestain Knives

Kód: TT0387
New Item
3 325 Kč
Skladem na showroomu
Možnosti doručení

Detailní informace

Hanuljak

Detailní popis produktu

Nože od Glestain Knives jsou známé v řadách japonských profesionálních kuchařů, zejména svým vynikajícím výkonem a vysokou odolností. Na čepelích mají speciálně navržené hluboké důlky, které umožňují snadné klouzání potravin po noži. Díky tomu se krájení stává rychlejším a efektivnějším. Téměř jednostranně broušená konvexní čepel je vyrobená z oceli Acuto 440, což je ocel odolná vůči korozi a má skvělou retenci ostří. Rukojeť je vyrobena z laminovaného zesíleného dřeva. Je montovaná ručně pomocí silných nýtů a lepení. Výsledkem je dřevěná konstrukce, která je teplá na dotek a má vynikající vlastnosti a trvanlivost.
Santoku je všestranný japonský nůž s rovnou čepelí a zaoblenou špičkou. Santoku znamená "tři kvality" - což odkazuje na maso, ryby a zeleninu, a nebo na řezání, drcení a nabírání. Je obvykle kratší než gyuto, a proto se lépe ovládá a je vhodný i pro začátečníky.

Detail

Značka: Glestain Knives  
Výroba: Japonsko
Model: Santoku 817T Home
Délka čepele: 170 mm
Délka celkem: 298 mm
Hmotnost: cca 140 g
Typ čepele: broušená asymetricky 70/30, vhodná pro praváky  

Glestain Knives 

Značku Glestain Knives založil Akira Honma v roce 1971. Od počátku byla výroba zaměřena na profesionální kuchaře a s prvními dodanými noži získala společnost mnoho informací a rad, jak své nože vylepšit, přímo od vášnivých kuchařů. Díky tomu se podařilo vyvinout nože s jedinečným povrchem čepele, které mají na jedné straně poměrně výrazné vroubkování neboli "důlky", umožňující snadné klouzání potravin po noži. Krájení je tak rychlejší, efektivnější a pohodlnější.

Materiál

Čepel je vyrobena ze speciální nerezové oceli Acuto 440. Tato ocel skvěle drží své ostří, je odolná vůči rzi a dostatečně pevná, aby zvládla život i v profesionální kuchyni. Na rukojeť je použita nerezová ocel 18-8 a vysoce pevný dřevo-polymerový kompozit impregnovaný stabilizačními látkami, které zabraňují absorpci tekutin a vysychání.

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Glestain vyrábí své nože ve dvou hlavních řadách - profesionální a domácí pro každodenní vaření. U obou se jedná o profesionální vybavení, s tvrdostí čepele 59 HRC, hlavním rozdílem je zesílení rukojeti a tím pádem vyšší hmotnost profesionálního provedení. 

Údržba

Před prvním použitím nůž důkladně umyjte jemným prostředkem na mytí nádobí. Nůž myjte ručně a nepoužívejte myčku nádobí, která by mohla poškodit čepel. Po umytí nůž vždy důkladně osušte. Nůž umyjte ihned po použití, zejména pokud krájíte potraviny, jako je nakládaná zelenina, rajčata nebo citron.  Nůž je křehký vůči horizontální síle, nepoužívejte jej při otáčení doprava nebo doleva. Vyhněte se také krájení nebo sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit. Nůž od Glestain Knives si drží ostrost opravdu dlouho, výrobce doporučuje brousit nůž pouze jednou až dvakrát ročně. 

Japonský nůž Santoku 817T od Glestain Knives

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Japonský nůž Santoku 817T od Glestain Knives

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Japonský nůž Santoku 817T od Glestain Knives

Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace

Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Značku Glestain Knives založil Akira Honma v roce 1971 ve městě Toukaichi, v prefektuře Niigata. Od počátku byla výroba zaměřena na profesionální kuchaře a s prvními dodanými noži získala společnost mnoho informací a rad, jak své nože vylepšit, přímo od vášnivých kuchařů. Díky tomu se podařilo vyvinout nože s jedinečným povrchem čepele, které mají na jedné straně poměrně výrazné vroubkování neboli "důlky", umožňující snadné klouzání potravin po noži. Krájení je tak rychlejší, efektivnější a pohodlnější.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz