Santoku 819T Glestain Knives
Kód: TT0389Související produkty
Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem. Tento krásný a odolný tool box nabízí nekonečné možnosti využití v různých situacích,...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí.
Detailní popis produktu
Nože od Glestain Knives jsou známé v řadách japonských profesionálních kuchařů, zejména svým vynikajícím výkonem a vysokou odolností. Na čepelích mají speciálně navržené hluboké důlky, které umožňují snadné klouzání potravin po noži. Díky tomu se krájení stává rychlejším a efektivnějším. Téměř jednostranně broušená konvexní čepel je vyrobená z oceli Acuto 440, což je ocel odolná vůči korozi a má skvělou retenci ostří. Rukojeť je vyrobena z laminovaného zesíleného dřeva. Je montovaná ručně pomocí silných nýtů a lepení. Výsledkem je dřevěná konstrukce, která je teplá na dotek a má vynikající vlastnosti a trvanlivost.
Santoku je všestranný japonský nůž s rovnou čepelí a zaoblenou špičkou. Santoku znamená "tři kvality" - což odkazuje na maso, ryby a zeleninu, a nebo na řezání, drcení a nabírání. Je obvykle kratší než gyuto, a proto se lépe ovládá a je vhodný i pro začátečníky. V porovnání s modelem 817T je čepel tohoto nože užší a delší, vynikne tak zejména při krájení masa.
Detail
Značka: Glestain Knives
Výroba: Japonsko
Model: Santoku 819T Home
Délka čepele: 190 mm
Délka celkem: 318 mm
Hmotnost: cca 144 g
Typ čepele: broušená asymetricky 70/30, vhodná pro praváky
Ocel: nerezová ocel Acuto 440
Tvrdost: 58-59 HRC
Glestain Knives
Značku Glestain Knives založil Akira Honma v roce 1971. Od počátku byla výroba zaměřena na profesionální kuchaře a s prvními dodanými noži získala společnost mnoho informací a rad, jak své nože vylepšit, přímo od vášnivých kuchařů. Díky tomu se podařilo vyvinout nože s jedinečným povrchem čepele, které mají na jedné straně poměrně výrazné vroubkování neboli "důlky", umožňující snadné klouzání potravin po noži. Krájení je tak rychlejší, efektivnější a pohodlnější.
Materiál
Čepel je vyrobena ze speciální nerezové oceli Acuto 440. Tato ocel skvěle drží své ostří, je odolná vůči rzi a dostatečně pevná, aby zvládla život i v profesionální kuchyni. Na rukojeť je použita nerezová ocel 18-8 a vysoce pevný dřevo-polymerový kompozit impregnovaný stabilizačními látkami, které zabraňují absorpci tekutin a vysychání.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Glestain vyrábí své nože ve dvou hlavních řadách - profesionální a domácí pro každodenní vaření. U obou se jedná o profesionální vybavení, s tvrdostí čepele 59 HRC, hlavním rozdílem je zesílení rukojeti a tím pádem vyšší hmotnost profesionálního provedení.
Údržba
Před prvním použitím nůž důkladně umyjte jemným prostředkem na mytí nádobí. Nůž myjte ručně a nepoužívejte myčku nádobí, která by mohla poškodit čepel. Po umytí nůž vždy důkladně osušte. Nůž umyjte ihned po použití, zejména pokud krájíte potraviny, jako je nakládaná zelenina, rajčata nebo citron. Nůž je křehký vůči horizontální síle, nepoužívejte jej při otáčení doprava nebo doleva. Vyhněte se také krájení nebo sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit. Nůž od Glestain Knives si drží ostrost opravdu dlouho, výrobce doporučuje brousit nůž pouze jednou až dvakrát ročně.
Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace
Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Značku Glestain Knives založil Akira Honma v roce 1971 ve městě Toukaichi, v prefektuře Niigata. Od počátku byla výroba zaměřena na profesionální kuchaře a s prvními dodanými noži získala společnost mnoho informací a rad, jak své nože vylepšit, přímo od vášnivých kuchařů. Díky tomu se podařilo vyvinout nože s jedinečným povrchem čepele, které mají na jedné straně poměrně výrazné vroubkování neboli "důlky", umožňující snadné klouzání potravin po noži. Krájení je tak rychlejší, efektivnější a pohodlnější.