Kuchyňský nůž Gyuto Tsuchime od Hanuljak knives
Kód: TT0392Související produkty
Toyo Steel, japonský výrobce, představuje ocelový tool box s nadčasovým designem. Tento krásný a odolný tool box nabízí nekonečné možnosti využití v různých situacích,...
Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Yanagiba s dlouhou, jednostranně...
Detailní popis produktu
Kuchyňský nůž Gyuto od českých nožířů Hanuljak knives má čepel z nerezové oceli a ebenovou rukojeť. Na čepel je použita technika Tsuchime, kterou bratři Hanuljakovi vytváří pomocí vlastních raznic. Jedná se o ruční práci a tak je každá čepel jedinečná.
Nůž Gyuto je japonskou obdobou evropského Chef knife. Je obecně považován za univerzální nůž s mnoha možnostmi použití. Díky zužujícímu se hřbetu má čepel užší špičku a je tak ideální pro krájení, řezání a plátkování masa, ryb a zeleniny.
Detail
Výroba: Česko, Praha
Značka: Hanuljak knives
Model: Gyuto
Délka celkem: 340 mm
Délka čepele: 205 mm
Povrchová úprava čepele: Tsuchime
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AEB-L
Tvrdost: 60 HRC
Hanuljak knives
Za značkou Hanuljak knives stojí bratři Kamil a Michal Hanuljakovi, kteří ve své kovárně v pražském Hloubětíně ručně vyrábějí originální kuchyňské nože. Inspirují se starými japonskými nožíři a jejich výrobními postupy, které kombinují s vlastními. Jejich nože mají osobitý vzhled a užitné vlastnosti, díky nimž jsou oblíbené jak u profesionálních kuchařů, tak u milovníků vaření.
Materiál
Na čepel se používá nerezová ocel AEB-L. Tato ocel má vynikající odolnost proti korozi, mimořádnou houževnatost a snadno se brousí. Je ideální do vlhkých podmínek. Čepel má povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. Povrch čepele je dále ručně leštěný do vysokého lesku.
Rukojeť je vyrobena z makassarského ebenu.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Občas je potřete olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Značky: Precizní japonské nože Tadafusa
Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace
Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Za značkou Hanuljak knives stojí bratři Kamil a Michal Hanuljakovi, kteří ve své kovárně v pražském Hloubětíně ručně vyrábějí originální kuchyňské nože. Inspirují se starými japonskými nožíři a jejich výrobními postupy, které kombinují s vlastními. Jako jedni z mála v České republice vyrábějí své nože od začátku do konce sami, bez pomoci nakoupených prefabrikátů. Ctí základní materiály, proto na začátku všeho jsou vždy vysokouhlíkové oceli a oceli s dalšími zušlechťujícími legurami, které dále sami zpracovávájí. Tak u nich vzniká mimo jiné i jejich vlastní damašková ocel.