Kuchyňský nůž Petty Tsuchime od Hanuljak knives

Kód: TT0394
7 150 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Ikebana Sezónní sleva

Detailní popis produktu

Menší kuchyňský nůž od českých nožířů Hanuljak knives má čepel z nerezové oceli a ebenovou rukojeť. Na čepel je použita technika Tsuchime, kterou bratři Hanuljakovi vytváří pomocí vlastních raznic. Jedná se o ruční práci a tak je každá čepel jedinečná. 
Petty je typ japonského nože, jeho název pochází z francouzského slova „Petit“, což znamená malý. Snadno se s ním manipuluje a často se používá pro precizní a přesnou práci. Nůž je ideální na loupání, vykrajování, zdobení, vyřezávání, odstraňování oček z brambor apod. 

Detail

Výroba: Česko, Praha
Značka: Hanuljak knives
Model: Petty
Délka celkem: 280 mm
Délka čepele: 150 mm
Povrchová úprava čepele: Tsuchime
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AEB-L
Tvrdost: 60 HRC

Hanuljak knives

Za značkou Hanuljak knives stojí bratři Kamil a Michal Hanuljakovi, kteří ve své kovárně v pražském Hloubětíně ručně vyrábějí originální kuchyňské nože. Inspirují se starými japonskými nožíři a jejich výrobními postupy, které kombinují s vlastními. Jejich nože mají osobitý vzhled a užitné vlastnosti, díky nimž jsou oblíbené jak u profesionálních kuchařů, tak u milovníků vaření.

Materiál

Na čepel se používá nerezová ocel AEB-L. Tato ocel má vynikající odolnost proti korozi, mimořádnou houževnatost a snadno se brousí. Je ideální do vlhkých podmínek. Čepel má povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. Povrch čepele je dále ručně leštěný do vysokého lesku.
Rukojeť je vyrobena z makassarského ebenu. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Občas je potřete olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Pravidelně ostřete nože na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Kuchyňský nůž Petty Tsuchime od Hanuljak knives

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Kuchyňský nůž Petty Tsuchime od Hanuljak knives

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Kuchyňský nůž Petty Tsuchime od Hanuljak knives

Misuzu Hamono: Všestranné nože sloužící po generace

Malebné městečko Miki se nachází v historické prefektuře Hjógo. Je známé jako nejstarší "město kovářů" a dodnes..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

TT_HANULJAK_BRAND_SLIM_NEW

Za značkou Hanuljak knives stojí bratři Kamil a Michal Hanuljakovi, kteří ve své kovárně v pražském Hloubětíně ručně vyrábějí originální kuchyňské nože. Inspirují se starými japonskými nožíři a jejich výrobními postupy, které kombinují s vlastními. Jako jedni z mála v České republice vyrábějí své nože od začátku do konce sami, bez pomoci nakoupených prefabrikátů. Ctí základní materiály, proto na začátku všeho jsou vždy vysokouhlíkové oceli a oceli s dalšími zušlechťujícími legurami, které dále sami zpracovávájí. Tak u nich vzniká mimo jiné i jejich vlastní damašková ocel.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz