Polished Santoku 165 Kaji-Bei

Kód: TT0442
New Item
Značka: Kaji-Bei
3 860 Kč 3 190,08 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž, ručně kovaný ve městě Sanjo. Nepostradatelný model Santoku, vyrobený z uhlíkové oceli Aogami #2 s nerezovým opláštěním a rukojetí z kaštanového dřeva. 

Detailní informace

Workwear seasonal sale

Detailní popis produktu

Nože Kaji-Bei se kují a brousí v malé kovárně pana Ishikawy. Výroba probíhá ručně v Tsubame-Sanjo, městě s bohatou kovářskou tradicí. Ishikawa-san vyrábí nože se silným charakterem, které mají důsledně opracované, rovnoměrně kované čepele. Jeho hlavním cílem je funkčnost nože, přičemž na leštěném povrchu lze rozpoznat jemné stopy ruční práce, díky nimž se každý kus mírně liší. Nože vynikají skvělou ostrostí a výbornou retencí ostří. Jsou doplněny jednoduchými rukojeťmi z kaštanového dřeva.

Santoku je univerzální japonský nůž s rovnou čepelí a zaoblenou špičkou. Santoku znamená "tři kvality" - což odkazuje na maso, ryby a zeleninu, a nebo na řezání, drcení a nabírání. To jej činí všestranným a nepostradatelným nástrojem každého kuchaře. V Japonsku se používá zejména na zeleninu, díky mimořádně ostré čepeli s ním snadno dosáhnete supertenkých plátků cibule, rajčat a další zeleniny. Je obvykle kratší než Gyuto, a proto se lépe ovládá a je vhodný i pro začátečníky. 

Nůž je vyrobený z třívrstvé oceli, technikou San-mai. Jádro čepele je vyrobeno z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2, a je potaženo měkčí nerezovou ocelí. Uhlíková ocel poskytuje ostré a dlouhotrvající ostří a dobře se brousí. Měkčí nerezová ocel působí jako polštář a chrání tvrdší ocel před poškozením. Navíc zjednodušuje její údržbu, protože zvyšuje odolnost nože vůči korozi. Rukojeť ve tvaru D je vyrobena z kaštanového dřeva. 



Detail

Výroba: Japonsko, Sanjo
Značka: Kaji-Bei
Model: Polished Santoku 165
Délka celkem: 305 mm
Délka čepele: 165 mm
Výška čepele: 50 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Povrchová úprava čepele: Migaki - leštěná
Ocel: Aogami Blue Steel #2 + nerezová ocel
Tvrdost: 62-63 HRC 


Kaji-Bei

Nože Kaji-Bei pocházejí z malé kovářské dílny ukryté v centru proslulém kovářskou tradicí. Město Tsubame Sanjo v prefektuře Niigata má bohatou kovářskou historii, která sahá až do roku 1635. Ishikawa-san, který dílnu vede, vyrábí nože se silnými hřbety a velkorysými proporcemi, které jim dodávají charakteristický ráz města Sanjo. Specializuje se na menší typy nožů a jeho rybářské nože Makiri se používají po celém Japonsku. Pokud jde o kuchyňské nože, vyrábí pouze nože Santoku a Nakiri, které nyní najdete i v našem portfoliu. 



Materiál

Nůž má čepel z uhlíkové oceli Aogami Blue Steel #2 s povrchovou úpravou Migaki a nerezovým opláštěním. Aogami #2 je prvotřídní uhlíková ocel s přídavkem wolframu (pro udržení ostří) a chromu (pro ochranu proti korozi). Třívrstvá konstrukce poskytuje rovnováhu mezi ostřím z uhlíkové oceli a ochranou proti korozi na povrchu čepele.

Rukojeť ve tvaru D je z lakovaného kaštanového dřeva s plastovým kroužkem. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.



Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.

Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.

Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá.

Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.





Polished Santoku 165 Kaji-Bei

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Polished Santoku 165 Kaji-Bei

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Polished Santoku 165 Kaji-Bei

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.

Možnost výměny nástrojů do 30 dnů od zakoupení.

Polished Santoku 165 Kaji-Bei

Značky: Precizní japonské nože Tadafusa

Město Sanjo je proslulé jako "město kovářů" v Japonsku i mimo něj. Právě tady začal v roce 1948 odkaz značky Tadafusa..
Polished Santoku 165 Kaji-Bei

Dílny: Nožířství Hanuljak Knives

Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů..
Polished Santoku 165 Kaji-Bei

Značky: Japonské kuchyňské nože Sakai Kikumori

Japonské nože jsou vždy sázka na jistotu. Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív..

Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, Česká republika, info@tokyotools.cz , www.tokyotools.cz, +420 773 707 811

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz