Wabi-Sabi je radost ve všednosti.

Filozofie ukrytá v prasklém hrnku nebo v kapesním nožíku se zrezlou rukojetí. Krása v nedokonalosti, elegance v jednoduchosti, Wabi-Sabi v Tokyo Tools.

TT_BLOG-WABI

Japonská kultura, řemesla i nástroje jsou spojeny s estetikou každodennosti Wabi-Sabi, která ctí pomíjivost, oslavuje předměty a jejich zkušenosti. Na první pohled opotřebované nebo staré věci se tak stávají dokonale vadným nositelem autentičnosti. Oprýskaná fasáda vypráví příběhy o předchozích obyvatelích a rez na kenzanu podtrhuje krásu ikeban.

TT_BLOG-WABI-1

Wabi-Sabi nás zve k hledání smyslu v nestálém, neúplném i opravovaném. Z této filozofie vychází například japonská technika kintsugi, tradiční oprava rozbitého porcelánu. V procesu lepení střepů zpět do tvaru původní misky jsou všechny praskliny pozlaceny, nová podoba nádobí je definována a zdobena ne-dokonalostí. Zkusme si po vzoru kintsugi a Wabi-Sabi zkrášlovat každodennost pozlacením vlastních prasklin, jizev a střepů.

TT_BLOG-WABI-2

Od podzimu pro Vás chystáme broušení nožů a nůžek zakoupených u nás. Dokonale Vám nabrousíme nebo opravíme uštíplou špičku Vašich nůžek a nožů. Nechte své nástroje dál vyprávět příběhy o vaření, krájení zeleniny, šití, stříhání květů nebo porcování dortu.

TT_BLOG-WABI-3

Tokyo Tools 2024 ©

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz