Značky: Nekompromisní zahradní nůžky Toyama Hamono

Z místa proslulého kovářskými mistry vyrostla světoznámá značka Toyama Hamono. Jejich metody vycházejí z výroby starých japonských mečů a dodnes je aplikují na výrobu zahradních a květinových nůžek, které jsou spolehlivým pomocníkem na celý život. 

2_tokyo_tools_toyama_hamono_blog_znacky

Pět generací nekompromisní kvality

Od svého založení v roce 1861 si značka Toyama Hamono již přes pět generací zachovává tradiční výrobu. Zakladatel Ryumatsu Toyama začal s výrobou zahradních nůžek a zavedl metodu kování, která se v japonské firmě používá dodnes. Každá generace vnesla do podnikání nového ducha a brand se tak pomalu a jistě začal rozšiřovat nejen napříč různými odvětvími, ale také do různých koutů světa. Přestože kvalitní zahradní nůžky stále hrají prim v mezinárodním rozpoznání značky, Toyama Hamono se angažuje také v leteckém a stavebním průmyslu. Jakmile se produkty začaly těšit oblibě v zahraničí a získaly pozornost, kterou si zaslouží, obdržela značka taky nejedno významné ocenění za design a funkčnost. 

1_tokyo_tools_toyama_hamono_blog_znacky

Spolehlivá metoda Tanzo 

Starověká japonská technologie kování zvaná Tanzo zvyšuje pevnost kovových materiálů. Kov se stlouká, působí na něj vysoký tlak a tím se formuje do požadovaného tvaru. Údery kladivem eliminují vnitřní prázdná místa a zjemňují kovové krystaly, což zvyšuje odolnost kovu. Tato metoda, vynalezena před 1700 lety, se často pro svou spolehlivost využívá pro výrobu automobilových a leteckých dílů nebo kuchyňských nožů.

3_tokyo_tools_toyama_hamono

Precizní zahradní nůžky

Značka vzdává svými prvotřídními nástroji hold kráse poctivého řemesla. Každý vyrobený kus je téměř mistrovské dílo s jemnými rozměry. Zahradní nůžky Toyama Hamono jsou perfektně vyvážené a estetické. Jsou vyrobeny z odolné oceli a všechny spoje jsou ručně upravené a leštěné. Ručně probíhá také ostření, které zaručuje, že při stříhání nebudou zbytečně tupou hranou porušeny vlákna rostliny. Zahradnické a bonsajové nůžky zachovávají tradiční kovářské a brusičské techniky, které jsou pro výrobu vysoce kvalitních nástrojů klíčové. 

Tokyo Tools 2024 © 

.
.
.
.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz