Tradiční japonský nůž Toumaki Warikomi 170

Kód: TT0395
2 050 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Detailní informace

Ikebana Sezónní sleva

Detailní popis produktu

Nůž Toumaki byl původně vyvinut pro nošení se samurajským mečem (v pouzdře), ale v současné době se tento spolehlivý a pevný nůž bude hodit při turistice, táboření, pro práci se dřevem nebo na domácí účely, jako je loupání jablka atd. Jedná se o ručně kovaný nůž s pevnou čepelí. Čepel typu reverse tanto je vyrobena z ostré vysoce kvalitní uhlíkové oceli, na níž jsou viditelné všechny vrstvy oceli od vnějšího kladívkového povrchu až po modré ocelové jádro. Oboustranné ostří čepele je silné a pevné, nůž je broušen ručně a snadno se znova ostří.  
Toumaki je název pro tradiční omotávání ratanu kolem rukojeti. Používá béžově zbarvený ratan s načervenalou ratanovou spodní vrstvou. Ratan je poté lakován pro větší odolnost.  

Detail

Výroba: Japonsko
Značka: Higonokami Kanekoma
Model: Toumaki(Fujimaki) Knife
Ocel: Aogami Blue Steel
Délka čepele: 67 mm
Délka celkem: 170 mm
Typ čepele: oboustranně broušená
Tvrdost: 62-63 HRC
Váha: 84 g

Higonokami Kanekoma

Původ Higonokami nožů se datuje až do 19. století, kdy byly prvně vyrobeny v oblasti Higo na japonském ostrově Kjúšú. Podle legendy je objednali samurajové, kteří chtěli jednoduchý a praktický nástroj na každodenní použití. Nože se staly symbolem japonské řemeslné tradice a kultury a přežily i omezení výroby během druhé světové války.

Materiál

Jádro čepele je z vyrobeno z modré oceli tzv. Blue Steel. Jedná se o japonskou vysoce kvalitní uhlíkovou ocel, odolnou a snadno brousitelnou. Jádro je vloženo mezi dvě vrstvy měkkého železa, díky čemuž je čepel pružnější a méně náchylná ke zlomení. Na vrchní části čepele je ponechána černá vrstva Kurouchi, ve které je vyražený jemný vzor. 
Rukojeť je ocel obalená lakovaným přírodním ratanem a ratanem s červeným povrchem (metoda Toumaki).

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí vyšší ostrost, snazší broušení, avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe kaméliového, ale postačí použití téměř jakéhokoli domácího maziva, například WD-40. Tato vrstva oleje chrání nůž před vlhkostí a korozí.  
Pokud zjistíte, že se na noži objevuje rez, bezodkladně ji odstraňte ocelovou vlnou nebo smirkovým papírem s vysokou zrnitostí.
Při delším skladování opět doporučujeme zakonzervovat vhodným olejem, případně zabalit nůž do kusu látky nebo papíru.
Tvorba patiny je u uhlíkové oceli běžným jevem a nejedná se o vadu materiálu.
K broušení doporučujeme používat vodní brusný kámen.



Tradiční japonský nůž Toumaki Warikomi 170

Odesíláme do 24 hodin

Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.
Tradiční japonský nůž Toumaki Warikomi 170

Showroom v Praze

Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.
Tradiční japonský nůž Toumaki Warikomi 170

Expresně po Praze

Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.
Tradiční japonský nůž Toumaki Warikomi 170

Higonokami: Japonské nože s bohatou historií

V hlubokých kořenech japonského řemeslného dědictví se skrývá jedinečný kapesní nůž Higonokami..
Tradiční japonský nůž Toumaki Warikomi 170

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních značek s dlouholetou historií..
Tradiční japonský nůž Toumaki Warikomi 170

Nejlepší dárky pro dobrodruhy

Dobrodruh je člověk, který upřednostňuje zážitky před materiálními dárky. Má touhu neustále objevovat a zkoušet nové. Trávit čas v přírodě mu přijde osvobozující, ať už je..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

HIGONOKAMI_BRAND-SLIM_small

Původ Higonokami nožů se datuje až do 19. století, kdy byly prvně vyrobeny v oblasti Higo na japonském ostrově Kjúšú. Nože se staly symbolem japonské řemeslné tradice a kultury a přežily i omezení výroby během druhé světové války. Po válce se jejich výroba obnovila a dnes jsou Higonokami nože stále ručně vyráběny v Japonsku.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz