Univerzální jídelní nůž od Pallarés Solsona

Kód: TT0350
710 Kč
Skladem na showroomu
Možnosti doručení

Detailní informace

Hanuljak

Detailní popis produktu

Univerzální jídelní nůž od Pallarés Solsona z nerezové oceli. Nůž má elegantní podlouhlý tvar, čepel vychází z katalánské tradice. Stejně jako u všech nožů od Pallarés Solsona je čepel kovaná a broušená ručně, s ohledem na její pevnost a odolnost. Rukojeť je vyrobena z vlákna Micarta. Po detailním broušení a vytvrzování je ručně leštěná, čímž je dosaženo jejího mramorovaného a ergonomického povrchu. Nůž je opravdu všestranný, dokonale plní funkci steakového nože, ale je dostatečně silný, ostrý a pohodlný, aby sloužil jako příbor na stůl, ať už jíte cokoli. Jeho čepel je dlouhá 10 cm a hodí se i v kuchyni jako všestranný pomocník při přípravě jídla.

Made in Spain

Značka: Pallarés Solsona
Materiál: S.S., nerezová ocel, Micarta fiber (laminát)
Celková délka:  21,5 cm
Délka čepele: 10 cm

Výroba: Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona.

Údržba: Tento model je vhodný do myčky nádobí, i když čepelím nožů nejlépe prospívá ruční mytí.



Univerzální jídelní nůž od Pallarés Solsona

Značky: Nadčasové nože Pallarés Solsona

Katalánské nožířství nabízí nože s duší, které potěší i ty nejnáročnější z vás. Nadšencům do tradičních..   
Univerzální jídelní nůž od Pallarés Solsona

Ako správne uskladniť svoje pracovné nástroje

Pracovné nástroje predstavujú neoddeliteľnú súčasť nášho každodenného pracovného života..
Univerzální jídelní nůž od Pallarés Solsona

Kytica: spring ‘24, vol.2

Přemýšlím, jak by vypadala zahrada, která s přírodou nesoupeří. Na místech opuštěných zahradnictví nebo květinových farem..

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

01_tokyo_tools_pallares_solsona_small

Nožířství v Solsoně má dlouhou tradici sahající až do 16. století. Firma Pallarès, založená v roce 1917, je dnes posledním svědkem slavného průmyslu výroby nožů ve městě. Průmysl zažil svůj největší rozmach v 18. století, kdy ve městě existovalo 24 dílen, které byly součástí cechu svatého Eligia, patrona nožířů. Firma Pallarès byla založena bratry Lluísem a Carlesem Pallarèsem Canalem, kteří se brzy proslavili kvalitními noži, jež prodávali v regionu Solsonés, a také v provinciích Barcelona a Girona. V 60. letech 20. století se firma dostala do rukou bratrů Jesúse a Julia Pallarès Moncunilla, Lluísových dětí. To přineslo modernizaci firmy a rozšíření trhu po celém Španělsku. K polovině 80. let zbývaly pouze dvě nožířské dílny a na začátku 90. let fungovala už jen jedna - Cuchillería Pallarès. Na začátku nového století převzala vedení firmy třetí generace. Modernizace a adaptace na nové technologie pokračovaly a trh se rozšířil i do Francie, Švýcarska, Německa a několika jihoamerických zemí. Celou dobu své existence si Cuchillería Pallarès vybírala a stále vybírá materiály s cílem dosáhnout nejvyšší kvality, a jejím hlavním cílem je stále kvalita ostří, a proto jsou všechny nože broušeny ručně. I přes veškeré obtíže se Pallarès dokázal přizpůsobit proměnlivým časům, aniž by ztratil své kořeny v tradičním nožířském řemesle města Solsona.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz